Autor: Põllumajandus.ee • 6. mai 2022
Valdav osa Euroopas tarbitavast toidust ei sisalda pestitsiidide toimeainete jääke
EFSA hindas aruande põhjal pestitsiidide toimeainete jääkide saadavust toidu kaudu ning jõudis järeldusele, et 2020. aastal analüüsitud toiduained ei põhjusta tõenäoliselt terviseriski, kirjutab Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Sille Vahter.
Võrreldes 2017. aastaga langes piirnormi ületamiste arv porgandil (1,9% vs. 1,2%), kartulil (1,2% vs. 0,8%), rukkil (1,9% vs. 1,1%) ja sibulal (0,3% vs. 0,2%).
Foto: Unsplash
Suurem osa Euroopas tarbitavast toidust ei sisalda pestitsiidide toimeainete jääke või sisaldab neid piirnormide piirides, selgub Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) hiljuti avaldatud toidus sisalduvate pestitsiidide toimeainete jääkide aruandest 2020. aasta kohta.