Autor: Peter Thomsen, PILT Trading OÜ • 18. mai 2022

Heina kvaliteet on äärmiselt oluline

Teie käsutuses oleva heina kvaliteet on äärmiselt oluline, kui kavatsete anda vasikatele heina ainsa koresöödana.
Kui hakata juba esimesest elunädalast andma vasikale näpuotsaga täissööta, tekib vasikal 14 päeva jooksul hea omastamisvõime, mis kasvades aina paremaks muutub.

Heinast ja vasikate jõusöödast on aegade jooksul palju kirjutatud – millal neile seda anda ja kui palju. Täiendav sööt on loomulikult kohustuslik, et vasikas saaks piimaga toitmise lõppedes piisavalt energiat omastada. Heina üle vaieldakse, aga praktikas viitavad paljud uuringud heina kasulikkusele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960