Autor: Mait Kraun • 1. juuni 2022

Linas Agro kasvatas kasumi kümnekordseks

Leedu põllumajandusfirma Linas Agro teatas, et on suutnud käimasoleval majandusaastal kasumi kümnekordistada, millele aitas kaasa põllumajandustoormete kiire hinnatõus, selgub börsiteatest.
Rapsipõld.
Foto: Reuters/Scanpix

Linas Agro majandusaasta esimese üheksa kuu käive kasvas 89 protsenti, 1,3 miljardi euroni. Kulumieelne kasum (EBITDA) suurenes 288 protsenti, 66 miljoni euroni. Puhaskasum kasvas aga veidi enam kui 10 korda, 26,32 miljoni euroni. Eelneval majandusaastal oli sama perioodi puhaskasum 2,55 miljonit.

“Pärast Ukraina sõda oleme Venemaa ja Valgevene partneritega kauplemisest eemaldunud ning sealsetele tütarfirmadele ostjaid otsinud,” teatas ettevõtte finantsjuht Mažvydas Šileika. “Kuigi see ei mõjutanud märkimisväärselt tulemusi, siis tulevikus sõltume alternatiivsete tarnijate leidmisest.”

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960