• 09.06.22, 11:04

Scanola Baltic: Olivia rapsiõli tootmiseks kasutatakse vaid kodumaist toorainet

Jõgevamaal Painkülas tegutsev rapsiseemne töötleja ja õlitootja AS Scanola Baltic lükkab ümber väärarusaama, nagu pärineks Eestis toodetud rapsiõli tooraine kusagilt mujalt. See pole nii – Olivia rapsiõli valmistamiseks kasutatakse ainult kodumaist rapsi, mida näeb praegu kasvamas kollaseks värvunud põldudel üle Eesti.
AS Scanola Baltic toodab Jõgevamaal Painkülas asuvas töötlemistehases kodumaistest rapsiseemnetest rafineeritud rapsiõli Olivia. Kõrgekvaliteediline Olivia rapsiõli vastab Euroopas kehtivatele täisrafineeritud taimeõli kvaliteedinõuetele.
  • AS Scanola Baltic toodab Jõgevamaal Painkülas asuvas töötlemistehases kodumaistest rapsiseemnetest rafineeritud rapsiõli Olivia. Kõrgekvaliteediline Olivia rapsiõli vastab Euroopas kehtivatele täisrafineeritud taimeõli kvaliteedinõuetele.
  • Foto: Scanola Baltic
„Kantar EMORi poolt viimati läbiviidud toiduõli ostmise ja tarbimise harjumusi käsitlev uuring kinnitas, et rapsiõli ning teiste toiduainete puhul eelistatakse üldjuhul kodumaist toodet. Kodumaisest tootmisest on aga tarbijale veel olulisem see, et tooraine oleks Eestist pärit,“ selgitas ASi Scanola Baltic müügidirektor Alo Süvari. „Samas kahtlevad uuringus küsitletud tooraine päritolus – arvatakse, et tootja võib tuua tooraine mujalt sisse ja panna peale sildi, et see on Eestis tehtud.“ Lisaks näitas uuring, et tarbijad ei süvene toote etiketti kuigi põhjalikult.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele