Jõgevamaal Painkülas tegutsev rapsiseemne töötleja ja õlitootja AS Scanola Baltic lükkab ümber väärarusaama, nagu pärineks Eestis toodetud rapsiõli tooraine kusagilt mujalt. See pole nii – Olivia rapsiõli valmistamiseks kasutatakse ainult kodumaist rapsi, mida näeb praegu kasvamas kollaseks värvunud põldudel üle Eesti.

- AS Scanola Baltic toodab Jõgevamaal Painkülas asuvas töötlemistehases kodumaistest rapsiseemnetest rafineeritud rapsiõli Olivia. Kõrgekvaliteediline Olivia rapsiõli vastab Euroopas kehtivatele täisrafineeritud taimeõli kvaliteedinõuetele.
- Foto: Scanola Baltic
„Kantar EMORi poolt viimati läbiviidud toiduõli ostmise ja tarbimise harjumusi käsitlev uuring kinnitas, et rapsiõli ning teiste toiduainete puhul eelistatakse üldjuhul kodumaist toodet. Kodumaisest tootmisest on aga tarbijale veel olulisem see, et tooraine oleks Eestist pärit,“ selgitas ASi Scanola Baltic müügidirektor Alo Süvari. „Samas kahtlevad uuringus küsitletud tooraine päritolus – arvatakse, et tootja võib tuua tooraine mujalt sisse ja panna peale sildi, et see on Eestis tehtud.“ Lisaks näitas uuring, et tarbijad ei süvene toote etiketti kuigi põhjalikult.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti tegevjuht Eigo Siimu asus ametisse selle aasta alguses, tuues põllumajandusse värske pilgu kaubanduse ja juhtimise maailmast. “Minu jaoks oli see täiesti uus sektor – aga mida kuu edasi, seda enam saan aru, kui tugev ja ühtehoidev on põllumeeste kogukond,“ ütleb Siimu ning lisab, et tegu on valdkonnaga, kus usaldus ja koostöö on kõige alus. ”Kui põllumehel läheb hästi, läheb hästi ka meil,“ sõnab ta.