Autor: Marge Malbe, Scandagra söödatehnoloog • 16. juuni 2022

Õige täiendsööda tähtsus robotlüpsiga farmides

Lüpsirobotid on Eestis kasutatud juba rohkem kui 15 aastat ning see aeg on andnud rikkalikult kogemusi nende kasutuse vallas. Scandagra söödatehnoloog Marge Malbe teeb ülevaate, milline on õige täiendsööda tähtsus lüpsirobotite külastatavusele.
Mida suurem on robotite külastatavus, seda suurem on ühtlasi piimatoodang.

Sööt on peamine motivaator, mis lehmi roboteid külastama meelitab. Kui farmis on probleeme söötmise korralduse, täiendsööda koostise või graanuli kvaliteediga, siis kipub jääma madalamaks ka lüpsirobotite külastuskordade arv.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960