2021. a konkursil tunnustuse pälvinud maheettevõtjad, vasakult Matthew ja Piret Hill (Väike Mahetalu), Siim Sooäär ja Margit Lepp (Saare Maakari) ja Krista Kanniste (Wilawander).
Foto: Lauri Laan
Konkursile „Parim mahetootja 2022“ oodatakse kandidaate kuni 4. juulini ja konkursile „Parim mahetoode 2022“ kuni 19. augustini. Parima mahetootja ja mahetoote konkursid toimuvad kolmeteistkümnendat korda. Konkursi eesmärk on tunnustada maheettevõtjaid ning edendada mahepõllumajandust.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.