Autor: Kristel Kitsing • 20. juuni 2022

Maasikakasvataja ei leia töölisi. „No ei ole. Töötu on pigem töötu."

Hea talvitumise pealt tõotab maasikasaak tulla tänavu korralik, kuid Eestis kõrgema kvaliteediga maasikakasvataja Ukraina tööjõule loota ei saa ja töötute seast marjakorjajate leidmine on väga keeruline.
Foto: Picasa

Pandivere kõrgustikul maasikaid kasvatav Margus Beilmann ütles Lääne-Virumaa Uudistele, et tema jaoks on tööjõu puudumine kõige suurem mure. „Eestlane vaatab, et kena rannailm ja läheb pigem randa ning töötu ongi pigem töötu,“ kurtis Marguse talu peremees. Ta on tööpakkumist töötukassas üleval hoidnud järjepidevalt. „Vaadatud on mingi 400 korda ja ühendust on neist võtnud kaks,“ oli ettevõtja pettunud.

Ka ukrainlaste osas on maasikakasvataja pessimistlik. „Enamus on lastega. Teine kontingent on see, kes on linnas küünetehnikud ja ei tule elu seeski põllu peale.“ Üks Ukraina pere on hiljuti siiski Vaos Marguse talus tööd ja elamist uudistamas käinud. Aga ei saa pahaks panna, et pere otsustas siiski Rakvere linna kasuks.

Pikemalt saad lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960