Autor: Põllumajandus.ee • 1. juuli 2022

M.V.WOOL Euroopa Kohtus võitu ei saanud

Euroopa Kohus langetas otsuse asjas M.V.WOOL vs. Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA). Kohus selgitas, et kui toidukäitleja ei ole suutnud pädevale asutusele piisavalt tõendada, et toiduained jäävad kogu oma kõlblikkusaja jooksul määruses 2073/2005 kehtestatud piirmäära sisse, peab toidukäitleja hoiduma nende toodete turuleviimisest.
M.V.WOOLi kalatehas.
Foto: Liis Treimann

Kohus tõi esile, et määruse nr 2073/2005 eesmärk on tagada toiduohutus toidu kogu kõlblikkusaja jooksul, ent ka inimeste tervise kaitse kõrge tase. Selleks jätab kõnealuse määrus ametiasutusele laia kaalutlusruumi põhjalikumate kontrollide tegemiseks, et teha kindlaks, kas selles määruses sätestatud eeskirju ja kriteeriume on järgitud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960