Täna Imaveres toimuv piimapäev „Lehm“ toob Piimandusmuuseumi parki kokku piima ja piimatoodete armastajaid. Toimub piimatoodete laat ja valitakse ka parim piimatoode. Piimapäeva sisustavad rohked töötoad ja külalistele õpetatakse või ja sõira valmistamist.

- Või valmistamine Eesti Piimandusmuuseumis 1930. aastate võimasinaga.
- Foto: Mai Kukk
Piimandusmuuseumi teadur Mai Kukk sõnas, et piimatoodete tarbimine tagab meile parema tervisliku heaolu, kuna piimas leiduvad lipiidid, valgud, süsivesikud, mineraalained, vitamiinid, ensüümid, hormoonid ja pigmendid on ideaalne toit kasvavale organismile ja täiskasvanutele.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Baltic Agro täisautomaatne põlluilmajaam Cordulus aitab põllumehel teha õigeid valikuid - leida külviaja, jälgida taimede kasvu, kontrollida kahjureid ning koristada, kui saak on küps. Ilmastiku kohta saadud andmete kasutamine aitab suurendada põllul tehtavate tööde tõhusust, vähendada kulusid ja säästa aega.