Täna Imaveres toimuv piimapäev „Lehm“ toob Piimandusmuuseumi parki kokku piima ja piimatoodete armastajaid. Toimub piimatoodete laat ja valitakse ka parim piimatoode. Piimapäeva sisustavad rohked töötoad ja külalistele õpetatakse või ja sõira valmistamist.
- Või valmistamine Eesti Piimandusmuuseumis 1930. aastate võimasinaga. Foto: Mai Kukk
Piimandusmuuseumi teadur Mai Kukk sõnas, et piimatoodete tarbimine tagab meile parema tervisliku heaolu, kuna piimas leiduvad lipiidid, valgud, süsivesikud, mineraalained, vitamiinid, ensüümid, hormoonid ja pigmendid on ideaalne toit kasvavale organismile ja täiskasvanutele.
Seotud lood
Tööjõupuudus põllumajandussektoris ja pidev vajaduste muutumine süvendab lõhet põllumehe ning tarbija vahel, mille tagajärjeks on usaldamatus ja teineteise mittemõistmine. Seetõttu on põllumajandussektoris üha olulisem pöörata teadlikumalt tähelepanu erinevatele aspektidele.