Autor: Põllumajandus.ee • 1. august 2022

Vähipüügil tuleb hoiduda võõrliikide ja haiguste levitamisest

Augustikuus on vähipüügihooaeg. Vähipüügiks on vaja kalastuskaarti ning et jõevähi püük ka tulevikus võimalik oleks, tuleb püügil hoiduda võõrliikide ja vähihaiguste leviku soodustamisest.
Jõevähk on meie omamnaine vähiliik, keda võib ka pääda.
Foto: Aimar Rakko/Keskkonnaamet

„Jõevähi arvukus on viimastel aastatel püsinud stabiilsena, kuid seda ohustavad võõrliigid: ogapõskne vähk, signaalvähk ja veel vähelevinud marmorvähk,“ loetles Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko. „Ameerika päritolu vähi võõrliike on avastatud Eestis kümnetes veekogudes ja nende väljatõrjumine on praktiliselt võimatu. Seejuures levivad vähi võõrliigid looduses reeglina just inimese käe läbi.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960