Autor: Tööstusuudised.ee • 25. august 2022

Erametsaliit: metsaomanik ei saa hüvitise eest osta isegi rummi küttepuid

Piirangud erametsades tuleb koheselt ja õiglaselt hüvitada või muuta loodushoid vabatahtlikuks, leiab Erametsaliit.
Erametsaomanike esindusorganisatsioon ei ole rahul looduskaitseliste piirangute eest makstava hüvitise suurusega.
Foto: Toomas Kelt

Eesti Erametsaliit juhib tähelepanu, et viimane aeg on lõpetada erametsaomanike kannatlikkuse ära kasutamine ja 15 aastat muutumatuna püsinud looduskaitseliste piirangute hüvististe määrad tuleb tõsta tänapäevasele õiglasele tasemele. Kui riik ei suuda oma põhiseaduslikke kohustusi täita, tuleb peale sunnitud piirangutest loobuda ning jätkata looduskaitsega vaid nendes metsades, kus omanikud sellega vabatahtlikult nõus on.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960