Eesti toidu kuu egiidi all toimuvad sündmused on hoo sisse saanud ja selle nädalalõpu ürituste kalender on tihedalt sündmusi täis. Kuhu minna?

- Eelmisel aastal Eesti künnimeistrivõistlustel said pealtvaatajad nautida ka laadamelu ja proovida põnevaid kodumaiseid tooteid - nii ka sel aastal.
- Foto: Sigrid Sõrmus
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus, ütles Eesti toidu kuu sündmusi kommenteerides, et kodumaise toidu väärtustamine aitab mõista Eesti toidukultuuri „Seetõttu on eriti oluline, et me teame oma piirkondlikke pärimustoite ja oskame neid enda igapäevasesse toidumenüüsse integreerida,“ rääkis Sõrmus.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.