Autor: Põllumajandus.ee • 15. september 2022

Vallo Seera: oleme elanud kriisist kriisini

6. septembril toimus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lihatoimkonna uue koosseisu esimene koosolek, kus valiti uueks esimeheks Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu tegevjuht Vallo Seera, kelle kandidatuuri poolt hääletasid kõik osalenud toimkonna liikmed.
Vallo Seera nimetas ühe eesmärgina efektiivsemalt toimivat tõu- ja sordiaretust.
Foto: Erik Prozes

Suurte kogemustega loomakasvataja Vallo Seera ütles loomakasvatussektori hetkeseisu kommenteerides, et täna ollakse olukorras, kus sektori toodang ehk toit on väga nõutud ja kõneainet tekitav ja seda eriti toidujulgeoleku seisukohast lähtuvalt. „Teisalt tajub sektor survet loomakasvatuse vähendamiseks, kasvõi n-ö „roheliste“ liikumise poolelt. Neilt tuleb surve, et inimesed sööks rohkem mitteloomset toitu – nii oleme olukorras, kus loomakasvatusele avaldatakse kahepoolset survet,“ avas suuremat pilti EPKK lihatoimkonna uus juht. „Kui nüüd lisame siia veel karmistuvad keskkonnanõuded, siis peame omale aru andma, et meie veised ja lambad ei ole need, kes maailma hävitavad. Vajalike nõuete täitmine tuleks rakendada selliselt, et see ei hakkaks kägistama meie tootjaid ja mõjutama meie toidulauda,“ muretses ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960