Autor: Ilja Fenenko, KPMG, auditi osakonna projektijuht • 23. september 2022

KPMG: ees ootavad karmid läbirääkimised uute sisseostuhindade üle

Teise kvartali tulemusi analüüsides võib tõdeda, et meie põllumajanduse jaoks oli esimene poolaasta edukas, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko.
Rekordiliselt palav ning kuiv suvi Euroopas põhjustas põuda, mis Euroopa Komisjoni hinnangul võib olla tõsiseim vähemalt viimase 500 aasta jooksul.
Foto: Andras Kralla

Kõrge müügihind turgudel (võrreldes aasta varasemaga) ning eelmisel aastal vana hinnaga soetatud väetised tagasid taimekasvatuse sektori edu. Loomakasvatajate edu taga seisavad searümpade ja veiste suurenenud kokkuostuhinnad. Piimatootmine nautis samuti piima baashinna tõusu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960