Kalanädal toimub juba kuuendat aastat järjest ja nagu tavaliselt, tehakse ürituse raames koostööd Eesti peakokkade ühendusega. Iga aasta valitakse välja üks valdkond, kus tegutsejatele valmistatakse kodumaistest kaladest erinevaid roogasid. Tänavu pakutakse kala Ukraina sõjapõgenikele ja neid aitavatele vabatahtlikele.

- Kalanädal aitab meil näha erinevaid viise, kuidas on võimalik meie rahvusköögis kala valmistada.
- Foto: Andras Kralla
Kalanädala eestvedaja Toomas Armulik arvab, et peaksime Eesti toidu kuul, Eesti kala nädalal, tarbima eestimaist kala. „See on kindlasti kõige värskem ja sellega toetame omi ettevõtjaid,“ põhjendab Armulik oma arvamust.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.