28. september 2022

Piimatööstur: sinu elektritoetuse võtavad ettevõtted endale ja nii ei võida keegi

Kui energiaturul kasutatavad ebaloomulikud reeglid võetaks üle ka toiduaineäris, siis järgneksid nälg ja viletsus, kirjutab piimatööstuse Nordic Milk tegevjuht Ülo Kivine.
Nordic Milki tegevjuht Ülo Kivine
Autor: Liis Treimann

Valitsusel lasub kohustus pakkuda ettevõtetele – eriti kodumaisele toidutööstusele – energiakriisi abipaketti sarnaselt tavatarbijaga, sest elektri hinna kohati ligi kümnekordne kallinemine pole stiihia, vaid sihipärase poliitika tulemus. Kui ettevõtted on sunnitud selle toetuse sinult ise käest ära võtma, siis ei võida selles olukorras mitte keegi.

Kui elektrienergia uus 4000 euro suurune megavatt-tunni hinna lagi püsiks kuu aega, maksaks Nordic Milk elektri eest 5,4 miljonit eurot, mis moodustaks üle 60 protsendi meie käibest. Peagi rakenduvate uute maksimumhindade juures toimuks täielik laostumine mõistagi veel kiiremini. Äärmuslikes tingimustes tuleks tootmine sulgeda ja töötajad saata töötukassasse.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751