28. september 2022

Piimatööstur: sinu elektritoetuse võtavad ettevõtted endale ja nii ei võida keegi

Kui energiaturul kasutatavad ebaloomulikud reeglid võetaks üle ka toiduaineäris, siis järgneksid nälg ja viletsus, kirjutab piimatööstuse Nordic Milk tegevjuht Ülo Kivine.
Nordic Milki tegevjuht Ülo Kivine
Foto: Liis Treimann

Valitsusel lasub kohustus pakkuda ettevõtetele – eriti kodumaisele toidutööstusele – energiakriisi abipaketti sarnaselt tavatarbijaga, sest elektri hinna kohati ligi kümnekordne kallinemine pole stiihia, vaid sihipärase poliitika tulemus. Kui ettevõtted on sunnitud selle toetuse sinult ise käest ära võtma, siis ei võida selles olukorras mitte keegi.

Kui elektrienergia uus 4000 euro suurune megavatt-tunni hinna lagi püsiks kuu aega, maksaks Nordic Milk elektri eest 5,4 miljonit eurot, mis moodustaks üle 60 protsendi meie käibest. Peagi rakenduvate uute maksimumhindade juures toimuks täielik laostumine mõistagi veel kiiremini. Äärmuslikes tingimustes tuleks tootmine sulgeda ja töötajad saata töötukassasse.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960