Autor: Põllumajandus.ee • 21. oktoober 2022

Põllumajandus- ja Toiduamet tuvastas 12 nõuetele mittevastavat suitsutatud liha- ja kalatoodet

Amet seirab igal aastal pisteliselt traditsioonilisel viisil suitsutatud liha- ja kalatoodetes polütsükliliste aromaatsete süsivesinike (PAH) sisaldust. Sellel aastal on analüüsitud 48 traditsioonilisel viisil suitsutatud liha- ja kalatoote proovi, millest nõuetele mittevastavaks osutus 12.
Eesti päritolu nõuetele mittevastavad tooted olid valmistatud põhiliselt elamiseks kasutatavas käitlemiskohas ehk eraelamus.
Foto: Unsplash

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialisti Kristi Kallipi sõnul on mittevastavaks osutunud peamiselt lihatooted. „Kümnel juhul on olnud tegemist traditsioonilisel viisil suitsutatud lihatootega ning kahel juhul traditsioonilisel viisil suitsutatud kalatootega.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960