Autor: Sigrid Sõrmus • 10. november 2022

Marge Pähkel: Venemaa nisu on soodsam, kuid ka Ukraina vilja vastu on huvi suur

Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel rääkis Vikerraadios lähemalt Ukraina osakaalust maailma viljaturul, samuti sellest, kuidas sõda ja raskused vilja väljaveol mõjutavad turgu ja hindu. Intervjueeris Lauri Varik.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Venemaa sõjas Ukraina vastu tuli oktoobri lõpus taas teemaks Ukraina vilja väljavedu Musta mere kaudu, mille kokkuleppest Venemaa taganes pärast Ukraina edukaid rünnakuid Vene laevastikule Sevastopolis. Peagi teatas Venemaa kaitseministeerium siiski, et Venemaa naaseb Musta mere viljakokkuleppe juurde.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960