Autor: Põllumajandus.ee • 10. november 2022

Väetiseturu pingeline olukord mõjutab põllumajandustootjaid kogu maailmas

Euroopa Komisjon esitas 9. novembril teatise väetiste kättesaadavuse ja taskukohasuse tagamise kohta, milles esitatakse mitmesugused eri meetmed ja suunised selle kohta, kuidas lahendada ELi põllumajandustootjate ja tööstuse, aga ka arenevate riikide ees seisvaid probleeme.
Kõrged ja ebastabiilsed väetisehinnad muudavad ELi põllumajandustootjate elu keeruliseks.
Foto: fertilizerdaily.com

Toiduga kindlustamises on väetistel oluline roll. Nende tootmine ja maksumus sõltuvad suuresti maagaasist. Pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse mõjutab üleilmne mineraalväetiste- ja energiakriis praegu toiduga kindlustatust ja toiduhindu kogu maailmas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960