Autor: Põllumajandus.ee • 11. november 2022

CLAAS investeeris 44 miljonit kombainide tootmisesse

Projekti SynPro 2020 raames investeeris CLAAS 44 miljonit eurot, et toota oma Harsewinkeli tehases praegusel hetkel kõige tänapäevasemaid kombaine maailmas. Uusimaid tootmis- ja logistikatehnoloogiaid kasutades on võimalik konstrueerida ühel ja samal liinil kaks erinevat mudelit, mida iseloomustab enneolematu valik omadusi ja võimalusi.
Foto: CLAAS

Koos oma ligi 15 000 üksikosaga on teraviljakombainid ühed kõige keerulisemad põllumajandusmasinad üldse. Seetõttu kujutavad tootmise planeerimine, osade logistika ning kere ehitamine ja kokkupanek endast erilist väljakutset - eelkõige siis, kui kombainiga käib kaasas lai valik põhi- ja lisafunktsioone. Projekti SynPro 2020 raames algusest peale uuesti projekteeritud ja ehitatud teraviljakombainide TRION ja LEXION monteerimisüksus CLAASi „peakorteris“ Harsewinkelis just täpselt seda võimaldabki: erakordne mitmekesisus, väga paindlik tootmine ja kompromissitu kvaliteet - tehnika viimasele sõnale vastavad töökohad koos märkimisväärse CO2 heite vähendamisega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960