Autor: Neeme Korv • 14. november 2022

Eesti õun voolab Saaremaalt üha uutele turgudele

Täpselt kaheksa aastat tegutsenud väike Saaremaa limonaadi- ja vahujoogitootja OÜ Öun Drinks sai mullu käibeks kolmeveerand miljonit eurot ja sihib tänavu miljoni euro piiri. Äsja saadud sertifikaat võimaldab ettevõttel teha järgmise arengu- ja kasvuhüppe.
Sügisene õunakoorem Öun Drinksi tehase väravas.
Foto: Öun Drinks / Erakogu

Ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuht Ainar Sepp rääkis Äripäeva raadiole, et toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat FSSC 22000 on üldtuntud rahvusvaheline standard, mis kinnitab, et meid saavad usaldada nii partnerid kui kliendid kõikjal maailmas.

Öun Drinks sai Sepa sõnul alguse lihtsast mõttest: Eestis kasvatatakse hästi palju õuna, teeks sellest siis midagi. Alustati siidritootjana, kuid õige pea leiti hoopis nišš limonaaditehasena. “Samal ajal kui siider kääris, pidi ka midagi tegema. Alustasime kahe õunalimonaadiga, aga õunast saab teha väga palju erinevaid limonaade, ja nii olemegi täna alkoholivabad,” rääkis ettevõtja. Tema sõnul on alkoholivabade jookide turul tegelikult suurem potentsiaal.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960