Autor: Sigrid Sõrmus • 7. detsember 2022

Andres Oopkaup: kõige kasumlikum see äri pole

Crocus OÜ juhatuse esimees ning põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees Andres Oopkaup nentis konverentsil Põllumajanduse Äriplaan 2023, et viljakasvatus ei ole küll kõige kasumlikum äri, kuid targalt toimides on siiski võimalik ots otsaga kokku tulla.
Andres Oopkaup.
Foto: Oleg Hartsenko

Oma ettekande alguses meenutas Andres Oopkaup seda, et 12 aastat tagasi riigiametis töötades oli tal seisukoht, et aastaks 2050 on maailmas 9 miljardit inimest – see on kõnekas fakt toidujulgeolekut silmas pidades. „Toona tundus see ebareaalne, kuid 15. novembril täitus maailmas 8 miljardit inimest, mistõttu täna on see number juba üsna reaalne, isegi oluliselt varem on reaalne. Minu eluea jooksul on maailma rahvastikuarv kasvanud nii palju, et hirm tuleb peale – 5 miljardit selle ajaga on päris karm number,“ sõnas Oopkaup.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960