• 06.12.22, 16:17

Piimatööstused: odav toit saab maailmas otsa

Eesti tarbijad on üha rohkem muutunud hinnatundlikuks, kinnitavad piimatööstuste esindajad. Samas aga pole loota, et odav toit tagasi tuleks, rääkisid Valio ja E-piima juhid täna toimunud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja piimandussektori pressikonverentsil.
Valio Eesti tegevjuht Maido Solovjovi sõnul on Eesti toiduainetööstuste kasumlikkus praegu nullilähedane!
  • Valio Eesti tegevjuht Maido Solovjovi sõnul on Eesti toiduainetööstuste kasumlikkus praegu nullilähedane!
  • Foto: Liis Treimann
Meie piimatootmine on küll maailma üks parimaid, kuid kuidas peab ta vastu erinevatele kriisidele? Selliste küsimuse püstitas Eesti Põllumajandus-kaubanduskoja piimatoimkond. Küsimusele vastama olid kutsustud mitmed piimatootmise ja -töötlemisega tegelevad asjatundjad. Ühiselt tõdeti, et tõenäoliselt saame hakkama, kuid kerge see oleme ei saa.

Seotud lood

Uudised
  • 07.04.22, 14:56
Piimatööstuste juhid: ekspordi suurendamine sõltub õigesti sihitud turgudest
Valio Eesti juht Maido Solovjov ütles, et Eesti piimatoodete ekspordi suurendamiseks oleks veelgi enam vajalik panustada välissuhetele ja osaleda valdkonna messidel.
Uudised
  • 28.06.22, 12:45
Eesti piimatootjatel ja -töötlejatel on ees otsustav aeg
Piimatootmine ja toodangu müümine välisturgudele nõuab järjest rohkem kestlikku ja jätkusuurlikku mõtteviisi, rääkis kuu algul toimunud EPKK konverentsil „Põllumajanduse ärifoorum 2022 – uus reaalsus majanduses“ E-Piim Tootmine AS juhatuse esimees Jaanus Murakas.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele