Autor: Põllumajandus.ee • 13. detsember 2022

PTA: ettevõtja peab esitama CE-märgisega väetise kohta teavituse

Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) juhib tähelepanu, et kui ettevõtja soovib CE-märgisega ELi väetisetoodet Eestis edaspidi turustada, peab ta selle kohta esitama teavituse.
Kui toode pole toodetud ELi nõuete kohaselt või ei ole läbinud vastavat hindamist, ei tohi sellisele tootele ka CE-märgist lisada.
Foto: Fertilizerdaily

Põllumajandus- ja Toiduameti taimekaitse ja väetise osakonna peaspetsialisti Katrin Tammvere sõnul saab turule tuua ainult neid CE-märgisega väetisetooteid, mis on toodetud ja hinnatud kehtiva Euroopa Liidu määruse alusel. „Tootja vastustab selle eest, et toode vastab enne CE-märgise lisamist kõikidele asjaomastele nõuetele. Kui toode pole toodetud ELi nõuete kohaselt või ei ole läbinud vastavat hindamist, ei tohi sellisele tootele ka CE-märgist lisada,“ lisas Tammvere.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960