Autorid: Martin Johannes Teder, Kristjan Kurg, Rahel Lepp • 15. detsember 2022

Lihatööstuse suurtehing lööb konkurendid värisema

Aasta aega küpsetatud suurtehinguga ostab kodumaine Maag Grupp soomlastelt HKScani Baltikumi ärid, et saada kogu piirkonnas tähtsaks tegijaks. Konkurentides tekitavad Maagi ambitsioonikad plaanid hirmu ja panevad muretsema.
Maag Grupile kuuluva Rannarootsi ja Tere nõukogu liige, tehingu õigusnõustaja Sven Papp ja Maag Grupi nõukogu liige, tehingu finantsnõustaja Erik Haavamäe avasid kolmapäeva hommikul HKScani Baltikumi äride tehingu tausta.
Foto: Liis Treimann

“Eestlasena ja Eesti kodanikuna on mul hea meel, kui soomlastelt midagi tagasi ostetakse. Soome firma palgalise juhina tekitab see minus hirmu ja stressi,” sõnas lihatööstuse Atria Eesti tegevjuht ja Maagi lihatööstuse endine juht Olle Horm.

Rakvere kaubamärk on viimaste aastate jooksul andnud küllaltki kiires tempos turuosa ära, mida ilmestavad ka suured kahjumid, rääkis Olle Horm. HKScani Baltikumi ärid teenisid selle aasta kolme esimese kvartaliga üle 26 miljoni euro kahjumit.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960