Autor: Põllumajandus.ee • 22. detsember 2022

CLAAS tegi vaatamata keerulistele oludele rekordkäibe

Maailma üks juhtivaid põllumajandusseadmete tootjaid CLAAS suutis 2022. majandusaasta keerulistes tingimustes kasvatada müüki 2,7% võrra, 4,9 miljardi euroni (eelmisel aastal: 4,8 miljardit eurot) ning jätkata eelmise aasta erakordset kasvu. 2023. aastaks oodatakse käibe ja tulude kasvu.
CLAASi uus teraviljakombainide tootmisüksus Harsewinkelis.
Foto: CLAAS

EBITDA marginaal 8,8% (eelmisel aastal: 11,1%) püsib kõrgel tasemel. Maksueelset tulu 166,3 miljonit eurot (eelmisel aastal: 357,1 miljonit eurot) koormavad peamiselt geopoliitilistest muutustest ja katkenud tarneahelatest tulenevad hinnaalandused Ida-Euroopas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960