Autor: Põllumajandus.ee • 20. jaanuar 2023

Riigimaade müük ja rent tõi riigikassasse 53,1 miljonit eurot, enamik müüdi põllumeestele

Maa-ameti hallatavate riigimaade müük tõi 2022. aastal riigile 47,9 miljonit eurot müügitulu. Riigimaade kasutusse andmine tõi riigikassasse 5,2 miljonit eurot tulu, sealhulgas uued lepingud 1,04 miljonit eurot.
Talinisu põld.
Foto: Andras Kralla

2022. aastal müüs Maa-amet 6770 hektarit riigimaad. Müüdud riigimaast enamik ehk 88% (5937 hektarit) müüdi põllumajandustootjatele, kellega maareformi käigus on sõlmitud kasutusvalduse lepingud ning kellel on seadusest tulenev õigus see maa riigilt välja osta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960