Autor: Sigrid Aunap • 31. jaanuar 2023

Venemaa väetiste eksporditulu kasvas 2022. aastal 70%

2022. aasta kümne kuuga kasvas mineraalväetiste eksport Venemaalt maailmaturule rahaliselt 70%, 15,4 miljardi euroni, teatab ÜRO.
Hoolimata analüütikute ennustustest, et Venemaa ekspordimahud kokku kukuvad, vähenes eksport mahuliselt vaid 10%.
Foto: PhosAgro

Samal ajal vähenes eksport mahuliselt vaid 10%, mis näitab, et vaatamata sanktsioonide kehtestamisele Venemaa väetisetootjate aktsionäride ja juhtide vastu, õnnestus neil suurendada müüki mitmetesse riikidesse, eriti näiteks Indiasse, Vietnamisse ja Türki.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960