Autor: Kristjan Pruul • 9. veebruar 2023

HKScanil tuli Eesti äride müügiga seoses 30 miljonit korstnasse kirjutada

Oma Eesti kahjumlikest äridest loobumisel tuli Soome lihatootjal leppida kibeda kahjumiga, seda enam, et osa rahast tuleb neil veel tükk aega oodata ka siis, kui konkurentsiamet peaks üldse müügiks loa andma.
HKScan loodab Balti äride müügi järel kasumile pöörata
Foto: Liis Treimann

Mullu detsembris teatasid Eesti lihatootja Maag ja Soome HKScan, et on kokku leppinud HKScani Balti äride – Rakvere ja Tabasalu ning Läti Jelgava tootmiste – müügis 90 miljoni euro eest.

Kuivõrd kokkulepitud ostuhind on ilmselgelt kõige õigem raamatupidamislik väärtus, mis ühel ettevõttel olla saab, siis tuli seni bilansis palju kõrgemalt hinnatud äride pealt ka kahjum sisse võtta – 30,6 miljonit eurot, teatas HKScan Helsingi börsile. Edaspidi peaks Balti äridest loobumine ettevõtte juhi Juha Ruohola sõnul jällegi kasumlikkust parandama.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960