Autor: Sigrid Aunap • 9. veebruar 2023

Riigikogu arutelu: rohepööre või rohepöörasus?

Ühel hetkel läheb CO2 hind nii suureks, et tootmisettevõtted lihtsalt lõpetavad oma tegevuse ära, näiteks panid Euroopas eelmisel aastal end kinni väetisetehased. Väetisi me varsti enam ei saa, prognoosis Martin Helme Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni algatatud olulise tähtsusega riikliku küsimuse „Rohepööre või rohepöörasus?“ arutelul.
Martin Helme ütles, et kui väetised põllumajandusest välja võetakse, väheneb põllumajanduse saagikus umbes kolmandiku võrra ja hind läheb üles.
Foto: Andras Kralla

Arutelus esinesid ettekannetega keskkonnaminister aastatel 2020–2021 Rain Epler, TalTechi energeetikaprofessor Alar Konist ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni liige Martin Helme.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960