Autor: Põllumajandus.ee • 16. veebruar 2023

Vajame suuniseid, mitte keelamist ja karistusi

Maaeluministeeriumi asekantsler Siim Tiidemann ütles EPKK Keskkonnafoorumil, et põllumajandust on kõige valusamalt puudutanud tõsiselt võetavate alternatiivide vähesus.
Foto: Unsplash

“Me kipume väga kiiresti põllumajanduses esile kutsuma muudatusi, pakkumata tegelikult realistlikke alternatiive. Siin valdkonnas tegutsejad tajuvadki küsitavusi ja probleeme. Ühest küljest me Euroopa Liidus ei taha lubada turule uusi aretustehnikaid ja püüame olla võimalikult konservatiivsed kõikvõimalike teaduslike uuenduste puhul. Ütleme küll, et me kiirendame näiteks uute keskkonnasõbralike taimekaitsevahendite turule tulemist, aga teame, et nende turuosa on Euroopa Liidus 0,1%. Selline tegevus meile väga head perspektiivi lühiajaliselt ei anna, pikemaajaliselt võib olla aga küll,“ lausus Siim Tiidemann Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud Keskkonnafoorumi avamisel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960