Aasta toidupiirkonna konkurss annab piirkonna esindajatele võimaluse mõelda läbi kohaliku toidukultuuri eripärad ning kavandada kohalikel maitsetel põhinevate ürituste programm terveks aastaks. Maaeluminister Urmas Kruuse leiab, et edu võti seisneb põhjalikus ettevalmistuses, mille tulemus on läbimõeldud ja maitseüllatusi pakkuv ürituste programm.
Kandidaate saab esitada veebruari lõpuni, 2023. aasta toidupiirkonna tiitel antakse üle maikuus. Toidupiirkonna valimise eesmärk on tõsta esile erinevate paikkondade omanäolist toidukultuuri.
Tänavuse avatud talude päeva avaüritus toimub laupäeval, 23. juulil kell 12 Viljandimaal Pajumäe talus. Mahepiimandusega tegelevas talus saab tutvuda meierei ning erinevate põllumasinatega, nautida kohalikku toitu ja maahõngulist meelelahutust ning kuulata lõõtsamuusikat.
14. mail kuulutati pidulikult välja Järvamaa maitsete aasta. Uue algatusena plaanitakse korraldada põnevate piimakokteilide ehk pokteilide retseptide väljamõtlemise ja valmistamise võistlus.
Laupäeva, 14. mai keskpäeval toimub Järvamaa maitsete aasta avaüritus, kus Maaeluministeerium annab Järvamaale üle sümboolse hiidkahvli, tähistamaks maakonna nimetamist aasta toidupiirkonnaks.
Iga hooaeg on ainulaadne ja toob endaga kaasa uusi väljakutseid. Edukaks hooajaks on olulised põllumehe otsused, investeeringud, riskid, tulemused ja saak. Milliste omadustega DEKALBi sorte eelistada, et saak oleks viljakas ja võimas?