Autor: Põllumajandus.ee • 3. märts 2023

Raplamaal tuvastati kodulindudel lindude gripi tüvi H5N1

Kohila vallas, Urge külas asuvas Rehe talus tuvastati lindude gripp. Lindlast ei tohi linde välja viia ega sisse tuua, samuti on taudipunkti likvideerimiseni piiratud inimeste ja transpordi liikumine. Ümberkaudseid linnupidajaid teavitatakse ning neile seatakse piirangud. Palume linnupidaja osas mõistmist ja ametile töörahu.
Raplamaal tuvastati kodulindudel lindude gripi tüvi H5N1.
Foto: Pixabay

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaolu osakonna juhtivspetsialisti Anne-Ly Veetamme sõnul tuvastati nakatunud talus lindude gripi tüvi H5N1, mis põhjustab lindudel rasket haigestumist ja suurt suremust. „Linnupidamise kohale, kus peetakse ca 130 lindu on seatud kitsendused. Kõik linnud hukatakse ja linnupidamise ruumides teostatakse täielik puhastus ja desinfektsioon,“ kirjeldas Veetamm.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960