Autor: Põllumajandus.ee • 6. märts 2023

Põllumajandusuuringute Keskuse kunstikonkurssi võitja selgunud

Maaelu Teadmuskeskuses valmis Põllumajandusuuringute Keskuse kunstikonkursi võidutöö „Elu sees“. Kunstikonkursi võidutöö autor on Vergo Vernik. Valminud teos on monumentaalne pronksist kõrgreljeef, mis on inspireeritud looduse dünaamikast ja selle vormidest.
Vergo Vernik "Elu sees"
Foto: Riigi Kinnisvara AS

Riigi Kinnisvara kuulutas 4. mail 2021 välja kunstikonkursi, et leida parim kunstiteose ideelahendus rekonstrueeritava Põllumajandusuuringute Keskuse Saku peahoonesse. Põllumajandusuuringute Keskus kannab 2023. aasta algusest nime Maaelu Teadmuskeskus (METK), kuhu valminud võidutöö suhestub tundlikult põllumajanduse temaatikaga. Seinast välja astuvas üle nelja meetri laiuses monumentaalses pronksist kõrgreljeefis on ühendatud klassikaline loodusvormide ilu ja ajatu abstraktne kompositsioon.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960