Autor: Põllumajandus.ee • 13. märts 2023

Jaanuaris suurenes enim põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport

Selle aasta jaanuaris kahanes kaupade eksport jooksevhindades 9%, mida vedas mineraalsete toodete väljavedu, nende seas olid põlevkiviõli ja elektrienergia, teatas Statistikaamet. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenes enim aga põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport, seda 38 miljoni euro võrra.
Jaanuaris eksporditi 168 miljoni eest põllumajandussaadusi ja toidukaupu.
Foto: Pixabay

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets tõi välja, et kuigi vähenes ka puidu ja puittoodete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete sisse- ning väljavedu, siis ekspordi ja impordi vähenemist mõjutas jaanuaris enim mineraalsete kütuste sisseostu ja väljaveo märgatav vähenemine. „Kui vaadata jooksevhindu, siis eelmise aasta jaanuariga võrreldes vähenes sel aastal mineraalsete kütuste eksport 55% ning import 44%. Vähenes nii elektrienergia eksport Lätti ja import Soomest kui erinevate mineraalsete toodete import Venemaalt ja Valgevenest,“ lisas Leppmets.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960