Autor: Keidi Tamm, MTÜ Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi tegevjuht • 15. märts 2023

Kas kariloomad hävitavad metaaniheidete tõttu planeeti?

Metaaniheitmed tekivad orgaanilise aine anaeroobsel lagunemisel, nagu näiteks kompostimisel ja toidutootmise käigus osaliselt ka mäletsejate seedetraktist. Ehkki metaani tekkimisel on palju osalisi, süüdistatakse miskipärast peamiselt just kariloomi.
Kas kariloomad hävitavad metaaniheidete tõttu planeeti?
Foto: Eiko Kink, Andres Haabu

Vaatame protsessi lähemalt:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960