Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. märts 2023

Valio katsetab farmides innovaatilist söödalisandit

Uus söödalisand võib oluliselt vähendada mäletsejate tekitatud metaani emissiooni juba piimafarmis. Ühisprojektis katsetatakse metaani vähendavat söödalisandit 3100 lüpsilehmaga 43 farmis.
Valio katsetab farmides innovaatilist söödalisandit.
Foto: Andrew Taylor

Valio, A-Rehu, Soome loodusvarade instituut (Luke) ja Helsingi Ülikool uurivad potentsiaali vähendada veiste vatsa metaani heitkoguseid söödalisandi abil. Projekti „Kliimatargad söötmislahendused Soome piimatootmissektorile“ rahastab Soome Põllumajandus- ja Metsandusministeerium.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960