Autor: Põllumajandus.ee • 27. märts 2023

Mesinikud: ligi pool Eestis müüdavast imporditud meest on tõenäoliselt võltsmesi

Möödunud nädalal avaldas Euroopa Komisjon aruande, mille põhjal on alust kahtlustada, et keskmiselt 46% Euroopa Liitu imporditavast ja siin müüdavast meest on võltsitud ehk lisatud on võõrsuhkruid või siirupit.
Foto: Pixabay

Eesti mesinike hinnangul on olukord meeturul puhta mee müüjate jaoks katastroofiline. "Fakt, et nii Euroopa kui ka Eesti turul liigub võltsitud mett, pole ammu enam mingi saladus – vastavaid testimisi ja proove on tehtud aastaid," kommenteeris Eesti Kutseliste Mesinike Ühingu juhatuse esimees Mario Kalvet.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105