Autor: Põllumajandus.ee • 12. aprill 2023

Maaelu ja toiduainetööstuse 2022. aasta ülevaade: Eestit toidupuudus ei ähvarda

Hoolimata inflatsioonist, kõrgetest energiahindadest ja sisendhindade järsust kasvust, on toidutootmine olnud jätkusuutlik ning tühjad poeriiulid Eestit ei ähvarda, selgub Maaeluministeeriumis valminud põllumajanduse, kalanduse, maaelu ja toiduainetööstuse 2022. aasta ülevaatest.
2022. aastal toodeti Eestis veidi üle 44 000 tonni värsket köögivilja ja üle 9200 tonni värskeid puuvilju ja marju sh maasikaid.
Foto: Pixabay

„Viimaste aastate kriisid ei ole jätnud puutumata ühtegi sektorit ning ka toidutootjaid on tabanud valusad katsumused – koroona, kaubandustõrked, ostupaanika, energia ja muude sisendite kallinemine“ lausus põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Madis Pärtel. „Positiivne on aga see, et meie toidutootjad on suutnud vastu pidada ja katta eestlaste toidulaua ning on jätkunud ka ekspordiks.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960