Autor: Põllumajandus.ee • 18. aprill 2023

Õunamahla pressijäägist jahu, kanepiluuplaat ja põhust moodulmajad – sellised ideed on Negavati finaalis

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) roheideede konkursi Negavatt kakskümmend parimat meeskonda astusid žürii ette, et pääseda konkursi järgmisesse etappi. Kümme parimat meeskonda saavad nüüd arendusraha, läbivad koolitusprogrammi ning jätkavad võistlemist 20 000-eurose auhinnafondi nimel. Negavati võitjad selguvad 6. juunil.
1+x ideeks on nutikad moodulmajad põhupaneelidest.
Foto: Pixabay

KIKi juhataja ja žürii esimees Andrus Treier kiidab noorte innukust leida rohelahendusi kõikidest eluvaldkondadest. „Kuigi Negavatil on täitunud kümme tegutsemisaastat, ei paista noori ideedepuudus kimbutavat. Uus põlvkond oskab toimivaid jätkusuutlikke lahendusi pakkuda nii toidutööstusele kui ka näiteks ehitussektorile, mis oma iseloomult on üsna traditsiooniline valdkond, kus uuendusi on keeruline leida ja arendada. Samas on innovaatilised lahendused tihti väga lihtsad, tõdesime ka žüriis mitmel korral, et kuidas taolistele ideedele juba varem pole mõeldud. Hindamisel sai lisaks idee sisule ja asjakohasusele otsustavaks ka meeskonna motivatsioon ja usk oma ideesse, et selle arendamisega oleks jõudu lõpuni minna,“ sõnab Treier.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960