Autor: Põllumajandus.ee • 25. aprill 2023

WMO iga-aastane raport tõstab esile kliimamuutuste jätkumist

Maailma meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) avaldas ülevaate 2022. aasta globaalse kliima kohta. Raporti fookuses on peamised indikaatorid – kasvuhoonegaasid, temperatuur, maailmamere veetaseme tõus, ookeanide soojus ja hapestumine, merejää ja liustike olukord.
Põud paneb toidujulgeoleku ohtu.
Foto: Pixabay

"Raporti põhjal saame veelkord kinnitust, et kliima soojeneb kiiresti ja muutused elukorralduses on vältimatud. Ka Euroopas on ametlikult välja mõõdetud ennenägematult kõrged temperatuurid – Inglismaal 40,3 ja Rootsis ligi 40 kraadi. Sellised erakordsed ilmastikunähtused puudutavad valusalt ühiskonda," ütleb Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960