Taas on toidutootjatel võimalus taotleda 14. maini oma toidutoodetele Eesti kõige vanemat ja tuntumat toidumärgist, Pääsukesemärki. Olukorras, kus kaubavalik poodides on tohutult mitmekesine, aitab just toidumärgis ostjatel orienteeruda ning anda teadet selle kohta, et toit on Eesti päritolu ja valmistatud Eestis.

- Toidutootjatel on praegu õige aeg taotleda Pääsukesemärki.
- Foto: EPKK
„Eesti toiduohutuse ja toidu puhtuse tase on väga kõrgel tasemel. Euroopa Toiduohutusameti viimase uuringu järgi kuulub Eesti päritolu toit Euroopa Liidu riikide kõige puhtamate hulka, rääkimata võrdlusest enamuse kolmandate riikide toodanguga. See on ka üheks põhjuseks, miks toidutootjad peaks tarbijale märku andma oma toodete kõrgest kvaliteedist,“ kinnitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna projektijuht Janne Viisma. „Kui toote tooraine on eestimaine ja toode on valmistatud Eestis, siis on Pääsukesemärk selle info edastamiseks sobivaim toidumärgis,“ lisas ta.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Üleminekuperiood on lehmale kriitiline – just sel ajal suureneb energiavajadus ja kasvab risk ketoosiks. Baltic Agro poolt pakutav MecoVit® ühendab mikrokapseldatud DL-metioniini, koliinkloriidi, betaiini ning B2- ja B12-vitamiini, toetades maksa ainevahetust, söömust ja energiataset, et lehm saaks uue laktatsiooni alustada tugevamana.