Autor: Põllumajandus.ee • 28. aprill 2023

Põllumajandussektor: Maaeluministeeriumi nime muutus peaks väljendama selle sisu

Põllumeeste katusorganisatsioon Põllumajandus-Kaubanduskoda saatis Vabariigi valitsusele pöördumise, milles tehti ettepanek nimetada Maaeluministeerium kas Põllumajandus- ja Regionaalministeeriumiks või Toidu- ja Regionaalministeeriumiks.
Maaeluministeeriumi nime muutus peaks väljendama selle sisu.
Foto: Põllumajandus.ee

Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot ütles, et pöördumisel vabariigi valitsusele juhtisid nad tähelepanu asjaolule, et enamuses Euroopa Liidu liikmesriikide valdkondliku ministeeriumi nimes sisaldub põllumajandus ja/või toit. „Kui vaadata EL nõukogu erikoosseisu seisukohalt, siis senini kuulus maaeluministri kohustuste hulka peaasjalikult Eesti esindamine Põllumajanduse ja kalanduse nõukogus. Meie hinnangul kajastab ministri ametinimetus teatavat kaalujõudu läbirääkimistel teiste liikmesriikidega, sest laua taga antakse selgelt mõista, et eestkõneleja on just põllumajandusvaldkonna esindaja,“ rõhutas Noot. „Seetõttu tegime ettepaneku, et Regionaalministeeriumi ja regionaalministri nime täiendamisel tuleks lähtuda ka Euroopa Komisjoni direktoraatide nimedest ehk sellest kuidas on teemavaldkonnad määratletud Brüsseli tasandil.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960