Autor: Põllumajandus.ee • 2. mai 2023

Audiitorid: ELi kiire tegevus aitas tagada, et toit ka pandeemia ajal meie taldrikule jõuaks

Euroopa Kontrollikoja avaldatud aruandes jõuti järeldusele, et tulevikus aset leida võivate sarnaste kriiside korral oleks ELi toetus tõhusam, kui abi antakse sihipärasemalt neile sektoritele ja põllumajandustootjatele, kes seda ka tegelikult vajavad.
Liidu meetmed aitasid vähendada häireid põllumajandus- ja toiduainesektoris.
Foto: Pexels

COVID-19 pandeemia mõjutas põllumajandustoodete tarneahelaid ja toodete vedu, eriti piiriülene, oli takistatud. Supermarketitel oli tarneprobleeme. Seetõttu võttis EL mitmeid meetmeid: võttis näiteks vastu suunised, mille eesmärk oli tagada ELi tõhus toiduga varustatus (kvalifitseerides hooajatöötajad elutähtsate kutsealade töötajateks), andis põllumajandustootjatele ja VKEdele otsetoetusi, lihtsustas riigiabi andmist ning võttis erakorralisi turu sekkumismeetmeid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960