Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. mai 2023

Majandustulemused | soe ja kuiv suvi tõi turbatootjale head tulemused

Turbatootja ASB Greenworld Eesti teenis 2022. aastal 12,8 miljoni eurose käibe juures 1,8 miljonit eurot tegevuskasumit. Ka tehti möödunud majandusaastal mahukaid investeeringuid, seda 1,4 miljoni euro ulatuses tehnoloogia parendamisesse.
Soe ja kuiv suvi tõi turbatootjale head tulemused.
Foto: Pexels

ASB Greenworld Eesti OÜ põhitegevusaladeks on turba kaevandamine, kasvuturba tootmine ja müük. 2022. majandusaastat peab ettevõte edukaks. “Oleme saavutanud maksimaalse töötlemisvõimsuse olemasoleva ressursi juures. Turba kaevandamise hooaeg oli suurepäraste ilmastikutingimustega juunis, juulis ja augustis, mis võimaldas varuda planeeritud tooraine koguse. Käesoleval hooajal on Euroopas ja ka mujal maailmas suurenenud turba puudujääk. Suurimaks mõjuriks on kehtestatud sanktsioonid seoses Venemaa ulatusliku agressiooniga Ukrainas. Lisaks on suurendanud nõudlust kogu Baltikumis ilmastikutingimustest tulenev kehvapoolne hooaeg Kanadas,” kirjutavad nad majandusaasta aruandes.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960