Autor: Põllumajandus.ee • 8. mai 2023

Taimekaitsevahendite säästva kasutuse määruse kinnitamine lükkub tõenäoliselt edasi

Copa-Cogecas toimus 27. aprillil kohtumine Euroopa Parlamendi põllumajanduskomitee saadikute Clara Aguilera (Sotsiaaldemokraatide ja demokraatide fraktsioon, Hispaania) ja Alexander Bernhuberiga (Euroopa Rahvapartei (kristlike demokraatide) fraktsioon, Austria), kes tutvustasid käimasolevaid arutelusid ja oma nägemust taimekaitsevahendite säästva kasutamise määruse vastuvõtmise protsessis.
Taimekaitsevahendite säästva kasutuse määruse kinnitamine lükkub tõenäoliselt edasi.
Foto: Pixabay

Euroopa Komisjon avaldas taimekaitsevahendite säästva kasutuse määruse ettepaneku möödunud aasta 22. juulil ning praegu on koostamisel raport Europarlamendi keskkonnakomitees. Kuigi põllumajanduskomitee saadikute arvamusel on vähem kaalu, on nad siiski aruteludesse kaasatud. Nende sõnul on põllumeestele vaja korralikke juhiseid, kuidas taimekaitsevahendite vähendamist teostada, mitte lihtsalt nõuda, et liikmesriigid peavad vastama reeglitele; tervis ja keskkond sellest ei parane.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960