Autor: Põllumajandus.ee • 12. mai 2023

Eesti teadlased jõudsid hernest lõhefileega rahvusvahelise võistluse finaali

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) teadlased valiti maineka XPRIZE Feed the Next Billion võistlusel hernevalgust arendatud lõhefileega kuue parima sekka. Finaalkonkurss 15 miljonilise dollari suuruse auhinnafondi nimel toimub järgmisel aastal.
TFTAK meeskond.
Foto: ACUBE

XPRIZE võistluse eesmärk on leida säästlikumaid ja mitmekülgsemaid alternatiivseid lihatooteid, et rahuldada maailma kasvava elanikkonna nõudlust liha järele. Finaali pääsenud teadlased arendavad taimseid alternatiive, mis suudaksid konkureerida turul olevate toodetega. Eesti teadlaste uurimisgrupp arendab autentse lõhearoomiga lõhefileed kohalikust hernest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960