Autor: Kristel Härma • 24. mai 2023

Margus Linnamäe firma kukkus vähikasvatuse nime all kruusa kaevandama

Suurärimehe Margus Linnamäe ettevõte MM Grupp lubas teha Tartumaale vähikasvatuse, kuid kuigi krundil on aastaid vilkalt kruusa ja liiva kaevandatud, ei paista vähitiike kuskilt.
Kastre vallas Tõõraste külas olevast karjäärist on rohkem kui 10 aasta jooksul välja veetud nii palju kruusa ja liiva, et ala sarnaneb rohkem karjääri kui vähikasvatusega, mis sinna ehitusloa järgi tulema pidi. Kõrvalkrundil valmiva maja pererahvas lapsi omapäi õue ei lase, sest järsu äärega sügav auk ei ole aiaga piiratud.
Foto: Andras Kralla

Kesk Tartumaa laugeid kupleid väikeses Tõõraste külas avaneb kohalikele elanikele ühes suunas hunnitu vaade kui postkaardilt. Teisel pool tuleb aga vaadata tõtt aiaga piiramata järsu äärega karjääriga. Lapsi siin üksi õue ei lasta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960