Autor: Põllumajandus.ee • 14. juuni 2023

Keskkonnaagentuuri veebilehelt näeb nüüd ka radariandmete sademete lühiprognoosi

Nüüdsest saab Keskkonnaagentuuri veebilehelt ilmateenistus.ee radarite vahelehelt vaadata lisaks mõõdetud andmetele ka radariandmetel põhinevat sademete lühiennustust.
Sürgavere radar.
Foto: Keskkonnaagentuur

Keskkonnaagentuuril on kaks ilmaradarit, need asuvad Harkus ja Sürgaveres. Mõlema radari andmeid kasutatakse veebilehel ilmateenistus.ee ja telefoniäpis ILM+ kuvatava komposiitpildi koostatamiseks. Tänasest on veebilehel nähtav ka sademete lühiennustus (nowcast), mis annab infot sajualade liikumise kohta nii tavakasutajatele kui ka valdkonna spetsialistidele ning asutustele, kes võiksid vastavast infost kasu saada (Transpordiamet, Päästeamet jt). Näiteks on see abiks välitegevuste planeerimisel, aga ka võimalikuks sisendiks ohtlike ilmastikunähtuste eest hoiatamisel ning nendeks valmistumisel. Keskkonnaagentuuris on põhikasutajateks meie sünoptikud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960