• 13.06.23, 13:33

Lihatööstur: kogu sektor töötab sügavas kahjumis

Eesti lihasektori kahjum oli selle aasta esimeses kvartalis üle 8 miljoni euro, märkis Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Ragnar Loova jagab muret lihatööstuse kogu sektori pärast.
  • Ragnar Loova jagab muret lihatööstuse kogu sektori pärast.
  • Foto: Nõo Lihatööstus
Loova viitas Statistikaameti andmetele, mille järgi eelmisel aastal liha töötlemise ja säilitamise ning lihatoodete tootmise kogukahjum oli eelmisel aastal üle 21 miljoni euro. Selle aasta esimeses kvartalis tegi lihasektor käivet üle 109 miljoni euro ja kahjum ulatus 8,2 miljoni euroni, lisas ta.

Seotud lood

Uudised
  • 17.04.23, 13:00
Simmo Kruustük: toidutööstusel on selg vastu seina ja tunneli lõpus ei paista valgust
Nõo Lihatööstuse müügi- ja turundusdirektori Simmo Kruustüki sõnul peab uus valitsus mõistma seda, et maksutõus paneb riigi toidujulgeoleku ohtu.
Uudised
  • 04.05.23, 09:00
Lihatööstur: oodata on karmi hinnašokki
Tarbijat ootab käibemaksu 2% tõstmise korral just odavamates tootegruppides karm hinnašokk, ütles Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.
Uudised
  • 16.03.23, 12:01
Nõo Lihatööstus: tooraine ülikõrge hind mõjutab Euroopa tootmismahtu
Sealiha hind on hetkel tavapärasest tasemest vähemalt 40% kõrgem ja kevadkuud toovad sellele lisa.
Uudised
  • 20.02.23, 09:00
Sealiha hind lendab rekordilistes kõrgustes
Sealiha hind on kerkinud viimase 20 aasta rekordini, mis ei ole poelettidele aga sugugi veel jõudnud.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele